Leklust i dockskåpet

För oss är hållbarhet och kvalitet en självklarhet som vi lägger stor vikt vid. Men vi lägger minst lika mycket kraft och tid på design och arkitektur.

Vi vill att våra dockskåp ska spegla vår samtid; hela vägen från husgrunden till gardinkappan i köket, och därför håller vi noga koll på trender och strömningar inom design, formgivning och mode. Det inspirerar oss att göra ännu finare produkter tillsammans med nyskapande svenska formgivare och arkitekter.

Beban Nord och Ann Morsing heter arkitekterna från Box Design som formgivit Stockholm och renoverat Småland.

”Det började med att vi fick en förfrågan om att rita ett modernt dockskåp, vilket resulterade i Lundby Stockholm. Det var ett både roligt och annorlunda jobb och ett helt nytt format”, säger Beban.

Beban och Ann är inredningsarkitekter och produktformgivare och designar vanligtvis inredningar till butiker, offentliga miljöer, kontor och andra lokaler.

Box Design är också ansvariga för renoveringar och uppdateringar av Stockholm 2010 och Småland 2011. Samarbetet fortskrider, och Beban och Ann uppskattar dess former: att träffas ofta, bolla idéer, och använda sina egna och varandras barn som expertpanel när det kommer till att testa nya pilotprodukter.

http://www.boxdesign.se/

AboutLundby-swedishdesign-BebanAnn

Vi samarbetar också med konstnären Lisa Rinnevuo. Hon har gjort tavlor i miniversion för Lundby och 2012 designade hon en unik version av Lundby Småland. Den auktionerades på Stockholms Auktionsverk till förmån för SOS Barnbyar.

http://www.lisarinnevuo.com/