Det började i Lundby

Historien om Lundby dockskåp tar sin början 1945, när Axel och Grete Thomsen flyttade tillbaka till Sverige från Danmark. De bosatte sig i ett område i norra Göteborg: Lundby. Där började Grete att rita och tillverka dockskåp och möbler till sin systerdotter.

Systerdottern och hennes vänner hade så roligt med dockskåpet att Axel började fundera på att tillverka fler för försäljning. Två år senare lade Ferd. Lundqvist & Co. (sedermera varuhuset NK) den första beställningen på hela 325 kr. Av dem använde Grete och Axel 320 kr till att köpa nya verktyg för att så småningom kunna presentera den första, hemsnickrade dockskåpskollektionen. Året därpå öppnade den första dockskåpsfabriken i Lerum.

Genom åren har Lundby fortsatt att växa och blomstra genom att alltid ligga i framkant vad gäller samtida hus och möbler. Detta är och förblir kärnan i vår verksamhet: kärleken till samtida design och hur den får nytt liv och ny form genom ett barns ögon när han eller hon skapar en helt egen, ny värld.

Micki & Friends

Köp alla våra produkter i vår webbshop!

Webbshop