Om Lundby dockskåp

Lundby dockskåp är en klassisk leksak full av fantastiska möjligheter. I Lundbys värld bestämmer du själv och det är bara din fantasi som sätter gränserna.

Vi vill att våra dockskåp ska spegla vår samtid; hela vägen från husgrunden till gardinkappan i köket, och därför håller vi noga koll på trender och strömningar inom design, formgivning och mode. Samtidigt ser vi till att lekfullheten och barnets perspektiv alltid är närvarande. Det inspirerar oss att göra ännu finare produkter tillsammans med nyskapande svenska formgivare och arkitekter. Följ med oss in i Lundbys inspirerande värld!

Belysningen - en viktig del av Lundby

Alla våra dockskåp utgår från samma tanke – att leklusten finns i detaljerna. Det gäller så klart även möbler och inredning. Vi var till exempel först i världen med att installera elektrisk belysning i våra dockskåp. Numera är belysningen batteridriven, för obegränsat antal ljuspunkter i dockhuset.

Så började det!

Historien om Lundby dockskåp tar sin början 1945, när Axel och Grete Thomsen flyttade tillbaka till Sverige från Danmark. De bosatte sig i ett område i norra Göteborg: Lundby. Där började Grete att rita och tillverka dockskåp och möbler till sin systerdotter. Läs om hur det gick till när Lundby Dockskåp startade 1945!
Historia
Micki & Friends

Köp alla våra produkter i vår webbshop!

Webbshop