Socialt engagemang

Vi är glada och stolta att berätta att Lundby, som en del av Micki Leksaker, inleder ett nytt samarbete med World Childhood Foundation.

Vår vision är en roligare och bättre värld för våra barn. Därför är det viktigt för oss att vara med i kampen för att fler barn ska få en trygg och lekfull barndom. Sedan årsskiftet samarbetar vi med World Childhood Foundation.
– Socialt engagemang har sedan många år tillbaka varit en viktig del av vår verksamhet och vi ser mycket fram emot att stödja Childhoods arbete för barns rättigheter, säger VD Jonas Aronsson.
– Samarbetet kommer bland annat att innebära kampanjer i butiker, online och i sociala medier där både vi och Childhood uppmärksammar lekglädjen och uppmuntrar till mer lek för alla barn, berättar marknadschef Kristin Stafström.
World Childhood Foundation grundades 1999 och arbetar för att förhindra att barn utsätts för övergrepp eller exploatering.
– Leken är så otroligt viktig för att barn ska utvecklas och må bra. Därför känns det särskilt bra för oss att få samarbeta med en leksakstillverkare, säger Paula Guillet de Montoux, generalsekreterare på World Childhood Foundation.

LEK GER TRYGGA BARN
För Childhood står barnens rätt att vara barn alltid i centrum.
– Barn har en otrolig förmåga att repa sig trots att de gått igenom svåra saker, bara de får möjlighet att vara just barn och i det är leken en viktig del. Genom leken skapas trygga barn, säger Paula Guillet de Montoux.
World Childhood Foundation är en stiftelse som arbetar med att förebygga våld och sexuella övergrepp mot barn. De kämpar för att ge alla barn möjlighet att utvecklas till starka, trygga och ansvarsfulla människor. Arbetet fokuserar främst på de barn som ofta glöms bort; barn som lever på gatan, på institution eller i en familj där föräldrarna inte orkar vara det som barnet mest behöver – trygga vuxna. Barn som lever i utsatthet löper större risk att utsättas för våld och sexuella övergrepp.
– Det viktigaste är att ge styrka och hjälp till de vuxna som finns i barnens närhet. De som kommer att finnas kvar under många år och vara viktiga personer i barnens liv, berättar Paula Guillet de Montoux.
Målet är att inga barn ska behöva utsättas för någon typ av övergrepp och därför stödjer Childhood projekt som fokuserar på just de här barnen.
Både Micki Leksaker och Childhood drivs av en optimism och vi ser att det GÅR att göra skillnad, det har vi många exempel på.

MER OM CHILDHOOD
Så arbetar Childhood: Klicka här för att se filmen!
Vill du veta mer om Childhood? www.childhood.se

 

SOS BARNBYAR
Under 10 år har Micki Leksaker haft ett nära samarbete med SOS Barnbyar. Totalt donerades 5,4 miljoner kronor genom olika projekt. Det började med att vi bidrog till Astrid Lindgrens Barnby i Centralafrikanska Republiken 2007-2008. Vi fortsatte under 2009-2010, med ett av SOS Barnbyars projekt i Ghana. Därefter, fram till slutet av 2014, bidrog vi till arbetet med Astrid Lindgrens andra barnby, Bullerbyn, i Centralafrikanska Republiken. 2015-2017 hade vi ytterligare ett projekt tillsammans med SOS Barnbyar, den här gången i Benin.
Läs mer om vårt samarbete

Läs mer om SOS Barnbyars arbete för utsatta barn i världen här.