Välj kategori
Fixa själv

Odla på riktigt

DET ÄR ROLIGT ATT ODLA SINA EGNA GRÖNSAKER OCH BLOMMOR. MEN ÄVEN OM DU INTE HAR EN EGEN TRÄDGÅRD UTOMHUS, KAN DU ORDNA EN EGEN TRÄDGÅRD VID DITT DOCKSKÅP.

Det finns flera sätt att odla en miniträdgård till ditt dockskåp. Små krukor med minivioler är fint vid trädgårdsmöblerna och lite krasse i krukor passar både i trädgården och på balkongen – eller inne i vardagsrummet om du vill flytta in grönskan. Dessutom går krasse snabbt att odla för den som är lite otålig.

Till dockskåpen finns det flera fina leksaksblommor att köpa, men på sommaren är det mysigt att odla riktiga blommor – och är du riktigt bra på att hålla blommorna vid liv kan de hålla huset grönt och fint hela sommaren. Att vattna odlade blommor är bra, men se alltid till att du tar ut krukorna ur huset eftersom du inte får använda vatten inne i ditt dockskåp. OM det kommer vatten i skåpet kan både tapeter, golv och möbler gå sönder.

Som krukor kan du antingen använda de som finns i Lundbys sortiment, eller så kan du försöka hitta äggkoppar utan fot, eller korkar och lock till parfymflaskor och nagellack (men fråga mamma och pappa innan du lånar deras parfymlock). De blir fina blomkrukor åt dina blommor. Du behöver också lite jord och fröer. Krasse är det som är lättast och det blir väldigt bra storlek för dina dockor. Andra blommor som är fina i rätt storlek är brudslöja, minivioler och lobelia. Och glöm inte smultron – det blir som stora jordgubbar för dina dockor! Be gärna en vuxen vara med när du planterar. Det blir roligare då!

PYSSELTIPS:
Odla krasse i krukor

Kategorier Sommar Utomhus

Micki & Friends

Köp alla våra produkter i vår webbshop!

Webbshop