Välj kategori
Fixa själv

Lundby Favorit – Sofie Sarenbrant!

HEJ SOFIE SARENBRANT, FIRAD DECKARFÖRFATTARE OCH DOCKSKÅPSÄGARE! VAD HAR DU PÅ GÅNG UNDER HÖSTEN 2014?

– Höstens stora happening är bokmässan i Göteborg, en branschfest för bokfolket. Sedan lanseras min senaste bok Visning pågår i Danmark, så jag ska dit också. Annars ska jag fokusera på att skriva klart min sjätte bok i min serie om kriminalinspektör Emma Sköld. Och i oktober ska jag på träningsresa till Mallis!

 

DU HAR I VUXEN ÅLDER BLIVIT MED DOCKSKÅP, VAD ÄR DET DU GILLAR MED DEM?

– Jag älskar allt som är smått, så jag höll på att dö sötdöden när jag och min äldsta dotter gick på miniatyrmässa och hittade allt från broderade minitavlor med texten ”Din mamma jobbar inte här”, till pyttesmå böcker och Cornflakes-paket i miniatyr. Jag och min dotter hade bestämt oss för att inreda ett dockskåp efter vårt hem, så vi letade inspiration och prylar på mässan.

 

VORE DET INTE TOPPEN ATT ISCENSÄTTA NÄSTA BOKINTRIG MED HJÄLP AV DITT NYA DOCKSKÅP?

– Ha ha, varför inte? Spåren efter mördaren kanske finns just i dockskåpet – det enda stället där polisens tekniker inte letar. En novell kanske?

 

DU OCH DIN DOTTER VERKAR GILLA ATT PYSSLA TILLSAMMANS, VAD BRUKAR NI PYSSLA MED DÅ?

– Numera föredrar hon sitt fotbollsspel på mobilen framför mina försök till att pyssla. Men min yngsta dotter på sju år älskar pärlplattor, så vi har byggt en hel hög i sommar. Även några med minipärlor, till dockskåpet.
Men det var jag och min äldsta dotter som renoverade det gamla dockskåpsfyndet från Blocket efter vårt hem. Vi fotograferade tapeter och förminskade dem i Photoshop, tillverkade kökslampa av ett plastägg och min man fick äran att göra ett ellipsbord. Det platsbyggda köket beställde vi från en engelsk sajt. När vi väl kom igång, gick vi in för uppgiften. Hon nämner det än idag, hur roligt projekt det var.

 

VILKEN ÄR DIN FAVORIT I LUNDBYSORTIMENTET?

– Svårt, allt är så fint! Men babymöbelsetet med babysittern är ju svårslagen. Så gulligt! Jag tror att det är dags för dockskåpsfamiljen att skaffa en bebis 🙂

 

SIST, MEN INTE MINST, GE OSS HÖSTENS BÄSTA BOKTIPS!

– Jag ser fram emot Keplers nästa bok, Stalker, som kommer i höst. Har höga förväntningar!

 

Här hittar du Sofies Lundby-favorit! 

Sofie Sarenbrant på Instagram!

Sofie Sarenbrant på Facebook!

Deckarpodden med Sofie Sarenbrant!

Kategorier Inomhus