Välj kategori
Fixa själv

Lundby Favorit – Sarianne Segersten

SARIANNE SEGERSTEN - BLOGGANDE FÖRSKOLLÄRARE SOM ÄLSKAR DOCKSKÅP! SARIANNE HAR TVÅ BARN, ELIN 14 OCH JULIA 8. PÅ BLOGGEN WOMSA .SE/SARIANNE DELAR HON MED SIG AV BARNAKTIVITETER, FAMILJELIV, LIVSSTIL OCH ÄVEN DOCKSKÅPSLEK!

VAD ÄR DET BÄSTA MED DOCKSKÅP?
Jag gillar samtalet som sker vid leken med dockskåpet. För mig som mamma är samtalet det primära under lekstunden. Vi pratar om allt möjligt samtidigt som vi möblerar om, ställer ut krukorna i trädgården och ser till att kuddarna hamnar i soffan.

 

HAR DU LEKT MED DOCKSKÅP NÄR DU VAR LITEN?
Jag hade dockskåp som favorit när jag själv var liten, jag minns att jag fick ta över min mammas och jag älskade varje sekund av det, de flesta av mina tidiga lekminnen är just med dockskåp. Därför har det alltid varit en vision för mig att mina barn ska få ett komplett dockskåp för att skapa sig egna lekminnen.

 

VILKET ÄR DITT BÄSTA TIPS TILL DEN SOM VILL INREDA ETT PERSONLIGT DOCKSKÅP?
Vårt dockskåp har vi försökt att pimpa upp med små enkla medel så det ska bli sådär extra mysigt. På Lundbys hemsida har vi klickat oss in via pysseltipsen och där skrivit ut egna ramar med kort på barnen som hänger i dockskåpets vardagsrum. Vi använder även bluetoothmöbeln, stereobänken massor och poppar med barnens favoritmusik vilket blir en lek i sig att dockorna dansar till musiken. Vi brukar inte vara så noga med att möblerna ska vara i ”rätt rum” utan möblerar frisk åt olika håll vilket ger charm åt huset tycker vi.

 

VILKET ÄR DITT BÄSTA TIPS FÖR ATT FÅ EN ROLIG LEKSTUND VID DOCKSKÅPET TILLSAMMANS MED SINA BARN?
Avsett tid! Leken är bland det viktigaste jag kan ge mina barn anser jag och för att leken ska bli optimal så ser jag till att det finns tid om jag bjuder in mig i leken. Vi har satt upp dockhuset på en lägre tv-bänk så skåpet kommer upp lite vilket gör att vi kan sitta och leka med huset, möblera om efter känsla och tycke så blir det alltid olika lekar av det.

 

VILKA ÄR DINA FAVORITMÖBLER FRÅN LUNDBY?
Jag älskar själv möblerna till trädgården och alla tillbehören som djur, den lilla bilen, hundar och kaninbur. Dessutom finns det solstolar så föräldrarna kan ”chilla” en stund som Julia brukar säga.

 

Följ Sarianne på bloggen: womsa.se/sarianne

Och på instagram: @sarianne.se

Kategorier Sommar Utomhus