Välj kategori
Fixa själv

Kreativa Karin – instagraminspiratör

Vi tog kontakt med fantastiska Karin för att gå till botten med hennes kreativitet och hur hon använder den i sitt dockskåp!

VEM ÄR KREATIVA KARIN?

Jag har alltid kallat mig kalaskarin i olika sammanhang och när mitt instagramkonto tog fart för ungefär ett år sedan döpte jag om mig till KreativaKarin för att det skulle spegla innehållet i mitt flöde lite bättre. Kreativa Karin är jag, Karin Andersson, 36 år gammal. Ursprungligen från Märsta, men sen 15 år tillbaka bosatt på fantastiska Hisingen i Göteborg. Faktum är att jag bor i stadsdelen Lundby, där Lundby dockskåp grundades för många år sedan. Jag älskar Göteborg och är väldigt stolt över att bo på just Hisingen!

 

kreativakarin_lundby18

@kreativakarin: Sista rycket innan läggdags, miniplanscher!

 

HAR DU ALLTID VARIT PYSSLIG OCH KREATIV?

– Jag har alltid älskat att rita, måla, sy, designa egna mönster, möblera om, dekorera och inreda. På något sätt ger det mig enorm energi och lycka att få uttrycka mig visuellt och sedan jag fick min dotter för fyra år sedan har min kreativitet fullkomligt exploderat! Jag har sedan dess slutat på mitt gamla jobb, studerat grafisk design och tar i juni examen som Visual Merchandiser. Min största passion ligger i att designa, styla, skapa, göra om och testa nya ideér inom inredning, DIY och pyssel samt att inspirera andra till att testa nya grejer!

kreativakarin_lundby10

@kreativakarin: Tapetserat och klart i köket, jag jobbade lite mer på ananasen och ändrade golvet så det passade bättre till väggarna!

 

VAD HÄNDER I DITT LIV JUST NU?

– Jag tar examen från Handelsakademin i Juni och jobbar just nu med mitt examensarbete på IKEA. Jag samarbetar med några av Sveriges största butiker och har gjort många inspirationsartiklar och DIY-tips. Efter examen hoppas jag på många spännande jobberbjudanden och att kunna frilansa vid sidan av med egna, roliga projekt inom inredning, design och inspiration.

 

VAD GÖR DU HELST NÄR DU HAR EN LEDIG STUND?

– Utan tvekan sätter jag mig vid mitt lilla arbetsbord bland alla mina härliga pysselmaterial och testar en ny idé som dykt upp under dagen. Jag har svårt att slita mig och ser nästan aldrig på teve. jag spenderar helst kvällarna bland papper, dekorplast och tejp.

kreativakarin_lundby20

@kreativakarin: Längtar hem till det här!

 

 DOCKSKÅP – VAD ÄR DET FÖR DIG?

-Åh, dockskåp! Varje inredningsintresserads dröm. Jag köpte mitt första dockskåp från 60-talet på loppis förra året och kunde inte släppa det på en vecka. Varje ledig stund gick åt till att måla, tapetsera, fixa golv och tak. Jag hade inga möbler så jag tillverkade allt själv av kapaskivor och fina papper.  Så fort jag var klar ville jag ha ett nytt för att testa nya idéer, mönster och färgställningar!

kreativakarin_lundby17

@kreativakarin: Hela huset klart! 

 

HUR MÅNGA HAR DU?

– Bara två stycken, jag har inte plats för fler men skulle lätt kunna tänka mig att renovera och sälja vidare bara för att få plats för ett nytt projekt! I dockskåpsvärlden får man testa alla roliga och galna inredningsidéer som kanske inte resten av familjen uppskattar i det vanliga hemmet.

 

VAD HAR DU GJORT MED DEM OCH VAD PLANERAR DU FRAMÖVER?

–  Jag har dekorerat taken med dekorplast och papper. Tillverkat egna tapeter i Illustrator och skrivit ut på datorn, just nu består kollektionen av ananasar, bananer, jordgubbar, ankare, varmkorvar, vattenmeloner och många fler lär det bli! Jag har gjort schackrutiga golv av små dekorplastrutor. Jag har tillverkat möbler av kapaskivor och egendesignade papper och små tavlor och miniprints. Mitt senaste skåp skall vara med på min examensutställning och jag hoppas det gör succé!

kreativakarin_lundby8

@kreativakarin: Så här är resultatet, tada! Kartongpapper som jag klippt och fäst med dubbelhäftande tejp!

 

BLIR DU NÅNSIN TRÖTT PÅ PYSSEL, INREDNING, FÄRG OCH FORM?

– Mitt spontana svar skulle vara nej, men det är klart att man ibland känner att det är bra att bryta och ta någon dag ledigt från trendanalyser, senaste modet och skapande. Men jag känner nästan aldrig att inspirationen tryter och jag älskar det verkligen av hela mitt hjärta, det får mig att må bra!

 

VILKET ÄR DITT BÄSTA TIPS FÖR NÅGON SOM VILL BLI EN MER PYSSLIG OCH  KREATIV VERSION AV SIG SJÄLV?

Våga testa och ge inte upp! Jag gör allt flera gånger för det blir så mycket bättre när man provat några gånger och fått till konstruktionen på bästa sätt. Titta runt på instagram och Pinterest och sök sedan på beskrivningar på YouTube, där finns videor på hur du gör allt! Det är superbra att kunna pausa i klippet, gå tillbaka och skapa i sin egna takt. Och följa KreativaKarin på instagram såklart!;-)

kreativakarin_lundby16

Instagram-collage från @kreativakarin

Kategorier Inomhus