Välj kategori
Fixa själv

Inred med tyger

GÖR OM I DOCKSKÅPET UTAN ATT BYTA MÖBLER. MED NYA KUDDAR, MATTOR, DUKAR OCH GARDINER SKAPAR DU ENKELT EN GLAD STÄMNING.

Att inreda med glada tyger är bra om du vill förändra rummen i ditt dockskåp utan att byta möbler eller tapet. En ny matta, kuddar eller duk gör stor skillnad – och du kan sy dem själv! Leta gärna efter tyger med olika mönster, som prickar, blommor, ränder och varierande färger. På så sätt bygger du upp ett helt förråd med olika stilar och kan välja fritt utifrån årstider och ditt eget humör.

FÄRGSPRAKANDE

Många vuxna kan ibland vara försiktiga med den typen av tyger och väljer istället grått vitt och brunt hemma. Men i dockskåpen kan man låta fantasin om ett färgsprakande hem blomma ut för fullt. Dessutom är det både roligt, hyfsat billigt och lätt att göra om och om igen.

ÅTERANVÄND GAMLA TYGER

Ett bra sätt är att återanvända gamla undanlagda kläder i glada mönster och färger. Annars har de flesta tygaffärer en låda eller hylla med stuvbitar. Stuvbitarna är för små för att man ska kunna sy hela klädesplagg av dem, men tillräckligt stora för att förvandla dem till små inredningsdetaljer. För en liten peng kan du samla på dig olika tyger som du kan leka och experimentera med.