Välj kategori
Fixa själv

Gästinredare: Mija Kinning

MIJA, SOM MÅNGA KÄNNER IGEN FRÅN INREDNINGSPROGRAM PÅ TV, HAR GJORT EN HELT EGEN, KREATIV VERSION AV LUNDBY SMÅLAND. MED FÄRG, LIM, SÅG, SAX, NÅL, TRÅD OCH ANDRA FIFFIGA VERKTYG HAR HON GETT LUNDBY-HUSET OCH ALLA MÖBLER EN HELT EGEN OCH PERSONLIG STIL. FÖLJ MED TILL MIJA KINNINGS LUNDBY SMÅLAND RUM FÖR RUM OCH FÅ TIPS PÅ HUR DU SJÄLV KAN GÖRA OM I DITT DOCKSKÅP!

ALLTID MAGKÄNSLA

-Gå på magkänslan!

Det är Mijas absolut bästa tips till dig som vill göra om i ditt dockskåp eller i ditt verkliga hem.

– Bry dig inte så mycket om att allt ska passa ihop. Om du väljer med mage och hjärta så blir det istället en unik mix av allt som just du gillar och det är då det blir bra på riktigt, tipsar Mija.

Idag är inredning hennes jobb med ända sedan hon var liten har det varit hennes största intresse.

TESTA NYTT

– Jag är en sån som alltid har testat nya saker. Sytt om och sytt nytt, byggt och renoverat möbler och inte minst möblerat om mitt rum! Nu har jag slutat möblera om hemma hos mig själv, men väldigt länge gjorde jag det hela tiden, berättar Mija.

När Mija var 8 år fick hon ärva ett Lundby dockskåp av hennes pappas kompis.

-Jag blev jätteglad och det första jag gjorde var att måla om och sy nytt till det gamla skåpet. Men det var inga dockor som bodde där, det var inredningen som var det roliga tyckte jag, berättar Mija.

FUNDERA PÅ VEM SOM SKA BO DÄR

Att inreda ett dockskåp är ganska likt att inreda ett vanligt hem, fast lite pilligare eftersom allt är så litet.

– Det är alltid viktigt att lära känna dem som ska bo i huset, oavsett om det är fantasi eller verklighet. I Lundbyhuset tänker jag mig att en kvinna bor själv. Hon har en egen liten affär som också får plats i huset. Så har jag själv levt i perioder så jag känner igen mig, berättar Mija.

FÖLJ MIJA RUM FÖR RUM

I en serie artiklar här på Lundby.com kommer du att få se hur Mija har gjort en ny och personlig version av ett Lundbydockskåp, modell Småland. Mija berättar mer om sina tankar bakom inredningen och du kommer att få tips på hur du själv kan göra liknande saker i ditt eget dockskåp, rum för rum.

Till artiklarna:

 

kinninglundby-7_webb

En övervåning för avkoppling och ro

 

 

koklundby2mija_featured

Ett plan för matlagning och umgänge

 

butikkokmija3_featured

Det kreativa planet i dockskåpet