Välj kategori
Fixa själv

Drömjul hemma hos Helena!

Helena skapar julhuset hon alltid velat ha!

”Vi bor i ett härligt hus och jag är så tacksam och övernöjd med stilen, känslan och livet i det. Det är bara ett problem – det är inte mitt drömhus i jultid. Om jag kunde, och nu får jag drömma, så skulle jag i decembermånad vilja bo i ett stort, gammalt och knarrigt trähus från förra sekelskiftet. Huset skulle vara rött med vita knutar.  Högt i tak och många vinklar och vrår. Stora och spröjsade fönster. Väggarna skulle ha mörka tapeter och alla möbler skulle vara stora och antika. Här skulle jag ha sjuarmade ljusstakar och julstjärnor i varje fönster. På varje bänkhylla, avsatts och bord skulle jag sätta julblommor, levande ljus och juldekorationer. På väggarna skulle jag hänga julbonader och barnens julteckningar. En julgran på varje våning, minst.” 

Ur bloggen Hemma med Helena  5 november 2014

 

HEJ HELENA! DU HAR BESTÄMT DIG FÖR ATT GÖRA DITT DRÖMJULHUS MED ETT LUNDBY SMÅLAND, HAR DU ALLTID GILLAT DOCKSKÅP?

Att kunna kombinera lek, inredning och pyssel måste vara den perfekta kombinationen. Ett dockskåp ger allt det och även en möjlighet att skapa en drömvärld. Och som i mitt fall mitt drömjulhus. Som barn kunde jag sitta i timmar med mitt skåp och göra små världar. Skåpet fick även jobba som nattlampa så det lilla huset betydde mycket.

 

VAD ÄR DET BÄSTA MED JULEN?

Julen är bara en gång om året och jag tycker att man då ska passa på att ta i ordentligt. Det julen har som är så speciellt är att det är en tid då vi får ge alla våra sinnen upplevelser. Vi äter god mat, lyssnar på julmusik, tänder levande ljus, myser i soffan och planterar väldoftande  julblommor.

 

GE OSS ETT ENKELT PYSSELTIPS FÖR ATT SKAPA JULKÄNSLA I MINIATYR?

Vi lever i en modern, ljus och fräsch värld till vardags men julen för mig är med mustiga färger så att tapetsera om tror jag gör mycket för julkänslan. Det är något man inte riktigt kan göra i sitt egna hem – byta tapeter bara för nån månad. Sen att jobba med många ljuskällor så varje lite vrå får en lampa och mys.

 

VEM BESTÄMMER ÖVER DOCKSKÅPET, DU ELLER BARNEN?

Skulle vilja säga barnen men måste vara ärlig – det är jag. Just för att det ska bli ett drömjulhus så har jag bilden i mitt huvud och är en hård byggherre och regissör. Men de är väldigt på och vill möblera och möblera om, sätta upp lampor och tavlor. Bäst är när vi sätter i kontakten och alla lamporna lyser. De får nåt drömskt i blicken. Och jag.

 

VILKEN ÄR DIN FAVORITPRODUKT I DOCKSKÅPET?

Lundbys julsortiment är ju galet perfekt för mig som vill göra ett julhus. Den lilla tomten, adventsljusstaken och halmbocken skapar så fin stämning. Annars är de gamla stoppade blå fåtöljerna mina favoriter. De är från min mammas gamla dockskåp så de har varit med om ett antal kåkar genom åren.

 

SE MER AV HELENAS JULIGA DOCKSKÅP PÅ HENNES BLOGG PÅ SKÖNA HEM!
FIXA EGNA JULIGA PYSSEL TILL DITT DOCKSKÅP!

Kategorier Inomhus Vinter